Stap voor stap op reis

Stap 1 Naar schiphol

De reis is geboekt, de koffers staan klaar, jullie paspoorten zijn ingepakt. Op naar Schiphol! Je kunt met de auto komen, maar ook met de trein of bus. Je komt binnen bij het grote gebouw waarop DEPARTURES staat: de vertrekhal.

koffer
aankomst Schiphol
Vertrekhal

Stap 2 Je koffer inchecken

Je koffer gaat apart in het vliegtuig. Daarom moet je de koffer eerst inchecken. Dat kun je zelf doen, maar er zijn ook grondstewards en -stewardessen die hierbij helpen. Er gaat een label om je koffer en dan gaat hij op de transportband richting het vliegtuig.

Drop n Go
Inchecken
kofferband

Stap 3 Door de security

Als je weet waar je vliegtuig vertrekt, ga je naar de gate. Maar eerst moet je langs de security. Zij controleren of je spullen bij je hebt die de vliegveiligheid in gevaar kunnen brengen. Als je ver weg gaat, wordt soms ook je paspoort gecontroleerd.

infobord
security
Douane

Stap 4 Wachten op je vliegtuig

Nu wordt het leuk! Je komt op de plek waar van alles te doen is: winkelen, eten, drinken. Maar je kunt ook naar de bibliotheek, even relaxen of de kunst bekijken die hier te zien is.

Bibliotheek
Relaxen
Kunst

Stap 5 Aan boord!

Als het tijd is om in het vliegtuig te stappen, wordt dat bij de gate omgeroepen. Je ticket en paspoort worden dan nog eens gecontroleerd. Stel je voor dat je in het verkeerde vliegtuig stapt! Daarna loop je door de slurf het vliegtuig in.

Wachtruimte
Zelfscan
Boarding

Stap 6 De lucht in!

Langzaam taxiet het vliegtuig naar het begin van de startbaan. Dan beginnen de motoren te brullen. Het vliegtuig maakt meer en meer vaart en dan stijgen jullie op. Goede reis!

Vliegtuig
Vliegtuig binnen
Opstijgen vliegtuig
Piloot
<< Vorige paginaVerder >>
| Over