Vliegen verbindt de wereld. Maar Schiphol wil dit wel doen op een manier die ‘toekomst-proof’ is. Daarom gebeurt er van alles op en rond de luchthaven om de uitstoot en andere belasting van het milieu, zo veel mogelijk te beperken. In dit filmpje zie je wat er zoal gebeurt op dit vlak.
Duurzaamheid betekent dat je rekening houdt met de mensen die na jou leven. Dat de bronnen van de aarde, zoals steenkool, olie en gas, niet worden opgebruikt. Alles wat je doet, moet in evenwicht zijn met wat de aarde aankan.
Voor Schiphol is duurzaamheid een heel belangrijk onderwerp. Schiphol wil zelfs de meest duurzame luchthaven ter wereld worden. Bij alles wat Schiphol doet, proberen ze zo duurzaam mogelijk te denken. In 2030 moet de luchthaven afvalvrij zijn en wil Schiphol geen schadelijke gassen uitstoten. Dat betekent dat de luchthaven in 2030 geen gas en fossiele brandstoffen meer wil gebruiken en dat alle grondstoffen, onderdelen en producten zo veel mogelijk hergebruikt of gerecycled worden. In 2050 gaat dat nog een stapje verder. Dan draait de luchthaven volledig op energie van zon, wind en warmte uit de bodem. Er wordt zelfs meer duurzame energie opgewekt dan nodig is. Die extra energie kan naar andere gebruikers.
Lees meer over wat er de laatste jaren al is bereikt op Schiphol.