Dit gebeurt nu

Windmolens

Sinds 2018 draait Schiphol op energie die is opgewekt door windmolens.

Bus

Er rijden 250 elektrische bussen van en naar Schiphol. Ook rijden er 573 elektrische taxi’s in de omgeving. Op het vliegveld zelf rijden 53 elektrische bussen met passagiers. Deze voertuigen zijn stiller en stoten geen schadelijke gassen uit.

Afval

Meer dan de helft van al het afval op Schiphol wordt gescheiden ingezameld.

Stroom

ls een vliegtuig geparkeerd, dan gebruikt het brandstof (kerosine) voor de verwarming en verlichting. Op Schiphol zijn 73 plekken waar de stroom uit de muur komt. Ook zijn er verplaatsbare, elektrische machines die voor de stroom voor verwarming en verlichting kunnen zorgen. Zo kan de hulpmotor van het vliegtuig uit.

Gebouwen

Nieuwe gebouwen worden duurzaam gebouwd. Dat betekent dat materialen hergebruikt worden, maar ook dat bijvoorbeeld de energievoorziening duurzaam is.

Vegan

Ook de restaurants in de luchthaven houden steeds meer rekening met duurzaamheid. Zij halen hun producten zo veel mogelijk uit de buurt en bieden onder andere vegan maaltijden aan.

Boom

Bomen IN een gebouw? Je ziet ze op Schiphol in pier F en in het Airport Park. Er staan ook boomstamfietsen bij, waarmee reizigers elektriciteit kunnen opwekken door een stukje te trappen.

Plantenbakken

Van oude materialen kun je weer mooie dingen maken. Zo hebben ze op Schiphol plantenbakken die gemaakt zijn van oude informatiebalies. Ook hebben ze stoelen die zijn bekleed met restjes leer, die anders zouden worden weggegooid.

<< Vorige paginaVerder >>
| Over